Aleva recepti

Grčki suvlaki

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

400g pilećeg filea

Kašika Aleva slatke začinske paprike

Kašičica Aleva bosiljka

Kašičica Aleva origana

Kašičica Aleva peršuna

Aleva mleveni biber po ukusu

3 somuna ili grčke pite za giros

Vitaminska salata (iceberg, šargarepa, ljubičasti kupus)

Čeri paradajz

3 kašike maslinovog ulja

So po ukusu

Drveni ili metalni štapići za ražnjiće

1.15h

Komplikovano

jednostavno

Grčki suvlaki

Grčki suvlaki

Pileći file iseći na manje kockice. Preko posuti kašiku Aleva slatke začinske paprike i začine i tome dodajte 3 kašike maslinovog ulja. Za pikantniji ukus možete dodati i kašičicu Aleva ljute začinske paprike. Dobro umešajte meso sa začinima i ostavite na pola sata da se marinira.

Za to vreme stavite štapiće u vodu ukoliko su drveni. Na taj način ćete sprečiti da drvo zagori prilikom pečenja.

Zagrejte roštilj i polako redom nižite kockice marinirane piletine na štapić. Ražnjiće pecite sa obe strane dok ne porumene.

Na kraju na rošilj stavite i prepolovljeni somun ili grčku pitu za ekstra hrskavi zalogaj.

Služite tako da prvo postavite hrskavi somun, a zatim preko premažite tzatziki, pospite vitaminsku salatu, čeri paradajz i na kraju ražnjić!

 

Foto/video galerija

Do 45 minuta

Marinirani filet lososa

Preko 1h

Aleva piletina sa povrćem na pirinču

Preko 1h

Zapečeno sočivo

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Preko 1h

Gulaš

Do 45 min

Kakao brauni