Aleva recepti
Gulaš
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
3 kg goveđeg ribića
1 kg crnog luka
1 glavica belog luka
1 kašika Aleva dodatka jelima Kulinat Classic
10 zrna crnog Aleva bibera u zrnu
2 kašike Aleva slatke mlevene paprike
1 kašika Aleva ljute mlevene paprike
2 kesice Aleva dodatka jelima za Gulaš
Domaci rezanci
So
komplikovano
jednostavno

Gulaš
Prvo očistimo govedji ribić, odstranimo kosti, nepotrebnu masnoću i žilice, a potom sečemo na kocke. Sitno iseckan crni i beli luk, uz dodatak jedne kašike Kulinata, dinstamo na vodi u kotliću. Kada je masa do pola izdinstana dodajemo meso, biber i nalijemo još vode, toliko da ogrezne.
Nakon što jelo prokuva, dodajemo slatku i ljutu Alevu papriku i nastavljamo kuvanje na tihoj vatri. Dok se meso kuva, pripremimo dodatak za Gulaš prema uputstvu sa kesice.
Kada je meso skoro mekano, u kotlić ubacujemo pripemljen dodatak i kuvamo na tihoj vatri jos 25 minuta. Gulaš je gotov kada je meso potpuno mekano, a saft gust.
Foto/video galerija