Aleva recepti

Gulaš

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

3 kg goveđeg ribića

1 kg crnog luka

1 glavica belog luka

1 kašika Aleva dodatka jelima Kulinat Classic

 10 zrna crnog Aleva bibera u zrnu

 2 kašike Aleva slatke mlevene paprike

 1 kašika Aleva ljute mlevene paprike

 2 kesice Aleva dodatka jelima  za Gulaš

 Domaci rezanci

 So

Preko 1h

komplikovano

jednostavno

Gulaš

Gulaš

Prvo očistimo govedji ribić, odstranimo kosti, nepotrebnu masnoću i žilice, a potom sečemo na kocke. Sitno iseckan crni i beli luk, uz dodatak jedne kašike Kulinata, dinstamo na vodi u kotliću. Kada je masa do pola izdinstana dodajemo meso, biber i nalijemo još vode, toliko da ogrezne.

Nakon što jelo prokuva, dodajemo slatku i ljutu Alevu papriku i nastavljamo kuvanje na tihoj vatri. Dok se meso kuva, pripremimo dodatak za Gulaš prema uputstvu sa kesice.

Kada je meso skoro mekano, u kotlić ubacujemo pripemljen dodatak i kuvamo na tihoj vatri jos 25 minuta. Gulaš je gotov kada je meso potpuno mekano, a saft gust.

 

Foto/video galerija

Do 45 minuta

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 45 min

Kakao brauni

Do 15 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

45 min

Potaž od bundeve

45 min

Zapečeni karfiol