Aleva
Naši proizvodi
Proizvodi
Aleva recepti
Ovde ćete pronaći inspiraciju za pripremu raznovrsnih jela, od tradicionalnih domaćih specijaliteta do modernih kulinarskih kreacija sa dodatkom naših pažljivo odabranih začina, supa, sosova i deserata. Otkrijte nove ideje i uživajte u pripremi hrane sa nama.

Riblja čorba
VREME PRIPREME: 1.45 h
SASTOJCI: 3 kg očišćenog šarana, 3 glavice crvenog luka srednje veličine, 2 kašike Aleva crvene slatke mlevene paprike, pola kašike Aleva crvene ljute mlevene paprike, 2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu, 1 kašika sirćeta, 1 sveža paprika babura, 1 paradajz, 1 kašika soli.
U kotlić, veličine najmanje 10 litara, sipamo 3,5l hladne vode i ubacimo 3kg prethodno dobro očišćenog i narezanog šarana. Dodamo 1 supenu kašiku sirćeta i stavimo na otvorenu vatru. Kada voda proključa i nestane pena na vrhu kotlića, dodamo tri 3 glavice usitnjenog crnog luka, 2 kašike Aleva slatke paprike i ½ kašike Aleva ljute paprike, svežu papriku u komadu, paradajz i kašiku soli. Kuvamo na jakoj vatri 20 minuta… Pročitajte više >>

Ratatuj
VREME PRIPREME: 1.15 h
SASTOJCI: 2 patlidžana, 6 komada paradajza, 2 zelene tikvice, 2 kašike maslinovog ulja, 1 luk, isečen na kockice, 2 kašičice Aleva belog luka u granulama, 1 crvena paprika, sečena na kockice, 1 žuta paprika, na kockice, kesica Aleva Sosa od paradajza za špagete, 5-6 listova svežeg bosiljka, so i Aleva biber po ukusu.
Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane. Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju. U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice (u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte). Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu. Pročitajte više >>

Dezert sa pudingom
VREME PRIPREME: 30 minuta
SASTOJCI: 150 gr keksa, 300 gr kupina (zaleđene ili sveže), 1dl vode, 120 gr šećera, 2 Aleva vanilin šećera, 35 gr gustina (ili Aleva želatina) + 3 kašike vode, 1 kesica Aleva pudinga od vanile, 500 ml mleka, 3 kašike šećera.
Keks izdrobiti na sitnije komade i ostaviti sa strane. Kupine staviti u šerpicu, preliti sa 1dl vode, dodati šećer i Aleva vanilin šećer i kuvati 10ak minuta, a zatim viljuškom izgnječiti kupine. Gustin/Aleva želatin pomešati sa vodom i dodati ga kupinama uz stalno mešanje dok se ne zgusne, 5-10 minuta. Ukloniti sa šporeta i ostaviti 15-ak min da se hladi. Pročitajte više >>