Aleva recepti

Fokača

Fokača

Sastojci

Više od 60 min

srednje

srednje

Fokača
  • U činiju izručiti brašno, so, šećer i suvi kvasac pa preko sipati toplu vodu (ne vruću) i maslinovo ulje.

  • Umesiti testo u loptu, nauljiti ga i ostaviti na toplom da naraste.

  • Nakon 45 minuta testo prebaciti u, prehodno uljem podmazanu, tepsiju i oblikovati ga. Prstima utisnuti rupe u koje će se sipati maslinovo ulje i beli luk u granulama.

  • Sušeni paradajz i prepolovljeni cherry paradajz takođe utisniti u testo pa preko posuti ruzmarinom.

  • Peći u rerni 15-20 minuta na 190 stepeni.

  • Kada se fokača ispeče, ostaviti je da se prohladi pa je iseći.

  • Fokača se može koristiti kao predjelo, prilog ili pak glavno jelo, sa kombinacijom umaka poput balzamiko sirćeta, humusa, namaza od sušenog paradajza i sl.


Foto/video galerija

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Bundeva sos sa bukovačama

Do 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Projice sa feta sirom i mocarelom

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Slavski kolač

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Medena svinjska rebra

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Pečurkice kolačići

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Aleva tradicionalni gulaš