Aleva recepti

Zapečeno sočivo

Zapečeno sočivo

Sastojci

Više od 60 min

srednje

srednje

Zapeceno socivo
  • Oprano sočivo naliti hladnom vodom i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan promeniti vodu pa staviti da se kuva na niskoj temperaturi, sa malo soli dok zrna ne omekšaju, zatim ga ocediti i ostaviti da se osuši.
  • Na zagrejanom ulju propržiti sitno naseckan crni luk i na kolutove isečen praziluk, kada postanu „staklasti“ dodati očišćene i na kolutove isečene paprike. Dodati začine: so, biber, Aleva papriku. Dinstati na umerenoj temperaturi 10-15 minuta, umešati oceđeno sočivo i na kraju dodati izmrvljen ili krupno narendan feta sir.
  • Zemljanu ili vatrostalnu činiju namazati maslacem, sipati pripremljenu smesu i kratko peći na 180c u dobro zagrejanoj rerni da se uhvati tanka korica.
  • Zapečeno sočivo poslužiti toplo, dekorisano po želji.
 

Foto/video galerija

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Bundeva sos sa bukovačama

Do 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Projice sa feta sirom i mocarelom

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Slavski kolač

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Medena svinjska rebra

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Pečurkice kolačići

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Aleva tradicionalni gulaš