Aleva recepti
Pita jelkica sa sirom i spanaćem
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
2 pakovanja svežeg testa za picu u rolni
200 gr obarenog spanaća ili blitve
200 gr sitnog sira
100 gr kačkavalja
1 jaje
2 kašičice Aleva beli luk u granulama
1 kašičica Aleva ruzmarina
pola kašike Aleva Kulinata Natur
so po želji
komplikovano
jednostavno
Pita jelkica sa sirom i spanaćem
Na pleh postavite pek papir i odvite testo za picu Testo ravnomerno premažite sitnim sirom a zatim dodajte prethodno obarenu blitvu/spanać. Blitvu/Spanać začinite Aleva belim lukom u granulama, a za još bolji ukus možete dodati 2 kašičice Kulinata Natur.
Preko celokupnog fila pospite izrendani kačkavalj. Sve to pokrita sa još jednim slojem testa. Testo iseći u obliku trougla, stranice trougla iseći na trakice debljine 3 cm. Svaku od trakica uviti tako da se dobiju spirale.
Spremnu jelkicu premazati jajem i pospite Aleva ruzmarin preko.
U prethodno zagrejanu rernu na 200•C staviti jelkicu da se peče prvo na donju rešetku 10ak minuta, a zatim na srednju još 10-15 minuta.
Od ostatka testa možete modlom napraviti još nekoliko malih zalogaja.
Želimo vam divan praznični obrok!
Foto/video galerija