Aleva proizvodi

Sve počinje slovom A…pa i ručak

Sastojci

1 kašika majoneza
Maslinovo ulje
So, biber i parmezan po ukusu
Aleva beli luk u granulama
Aleva peršun
Aleva origano
100 gr dimljene slanine
200 gr pilećeg belog mesa
2 kriške tost hleba
1 veća glavica Iceberg salate
5 čeri paradajza
Sok od 1 limuna
1 kašika pavlake

1.45 h

jednostavno

jednostavno

Grašak sa piletinom

Grašak sa piletinom

Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
Hleb iseći na kockice pa propržiti na masnoći koju je pustila slanina.

Na teflonu dodati malo ulja i ispeći piletinu, a kada se ona malo prohladi iseći je na dugačke trake.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dodati Aleva beli luk u granulama, peršun i origano i sve to dobro izmešati.

U to dodati kašiku pavlake i kašiku majoneza. Dobijenim dresingom preliti opranu i oceđenu Iceberg salatu.
Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz i krupno narendani parmezan.

Po želji možete dodati i na kriške isečeno kuvano jaje.

Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak