Aleva proizvodi
Sve počinje slovom A…pa i ručak
Sastojci
1 kašika majoneza
Maslinovo ulje
So, biber i parmezan po ukusu
Aleva beli luk u granulama
Aleva peršun
Aleva origano
100 gr dimljene slanine
200 gr pilećeg belog mesa
2 kriške tost hleba
1 veća glavica Iceberg salate
5 čeri paradajza
Sok od 1 limuna
1 kašika pavlake
jednostavno
jednostavno
Grašak sa piletinom
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
Hleb iseći na kockice pa propržiti na masnoći koju je pustila slanina.
Na teflonu dodati malo ulja i ispeći piletinu, a kada se ona malo prohladi iseći je na dugačke trake.
Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dodati Aleva beli luk u granulama, peršun i origano i sve to dobro izmešati.
U to dodati kašiku pavlake i kašiku majoneza. Dobijenim dresingom preliti opranu i oceđenu Iceberg salatu.
Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz i krupno narendani parmezan.
Po želji možete dodati i na kriške isečeno kuvano jaje.
Foto/video galerija