Aleva recepti
Potaž od bundeve
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
- 400gr bundeve (iseckane na kockice)
- 4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
- 1 veći krompir (Iseckan na kockice)
- 1,5 l vode
- 1 Aleva povrtna kocka za supu
- 1 kašičica Aleva peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so i Aleva biber po ukusu
Do 60 min
Potaž od bundeve
srednje
srednje

- U ključaloj vodi rastvoriti Aleva povrtnu bujon kocku.
- U nju dodati bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta.
- Pomoću štapnog miksera ispasirajte skuvano povrće. Ako nemate ručni mikser možete da se poslužite i blenderom. Ispasirano povrće vratiti na šporet uz stalno mešanje i dodati so i biber po želji.
- Kada provri, kuvati još 3 minuta, pa u smesu dodati kašičicu peršuna i iseckan beli luk. Promešati i sipati u činije za posluženje. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta