Aleva recepti
Potaž od bundeve
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
400gr bundeve (iseckane na kockice)
4 šargarepe (Iseckane na kolutove)
1 veći krompir (Iseckan na kockice)
1,5 l vode
1 kašičica Aleva peršuna
3 čena belog luka
2 manja crna luka
so i Aleva biber po ukusu
komplikovanije
jednostavno
Potaž od bundeve
U ključaloj vodi rastvoriti Aleva povrtnu bujon kocku.
U nju dodati bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta.
Pomoću štapnog miksera ispasirajte skuvano povrće. Ako nemate ručni mikser možete da se poslužite i blenderom. Ispasirano povrće vratiti na šporet uz stalno mešanje i dodati so i biber po želji.
Kada provri, kuvati još 3 minuta, pa u smesu dodati kašičicu peršuna i iseckan beli luk. Promešati i sipati u činije za posluženje. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.
Foto/video galerija