Aleva recepti

Potaž od bundeve

Sastojci

Do 60 min

Potaž od bundeve

srednje

srednje

Potaž od bundeve
  • U ključaloj vodi rastvoriti Aleva povrtnu bujon kocku.

  • U nju dodati bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta.

  • Pomoću štapnog miksera ispasirajte skuvano povrće. Ako nemate ručni mikser možete da se poslužite i blenderom. Ispasirano povrće vratiti na šporet uz stalno mešanje i dodati so i biber po želji.

  • Kada provri, kuvati još 3 minuta, pa u smesu dodati kašičicu peršuna i iseckan beli luk. Promešati i sipati u činije za posluženje. Po želji možete u potaž dodati pavlaku, kiselo mleko ili sitni sir.

Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak