Aleva recepti
Posna proja sa lukom
Sastojci
3 vezice mladog crnog luka,
800 g kukuruznog brašna
1 šolja ulja, so,
mlaka voda po potrebi
1/2 kesice Aleva praška za pecivo
Posna proja sa lukom
Recept pripremila i poslala: Mrs_Milenkovic_
Do 60 min
lako
lako

recepti sa vašim potpisom
- Očistiti i oprati luk pa ga, zajedno sa zelenim perima, iseći i kratko propržiti na zagrejanom ulju, koliko je potrebno da luk omekša.
Skloniti sa grejne ploče i ostaviti da se ohladi. - Brašno sipati u posudu za mešanje, napraviti udubljenje, dodati prohladjen prženi luk, so i naizmenično ulivati ulje i vodu, uz neprestano mešanje.
- Izraditi kompletnu, srednje čvrstu smesu. Uliti u uljem namazan kalup za pečenje.
Poravnati površinu i peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok čačkalica zabodena u sredinu ne bude suva. - Izvaditi, prekriti platnenom salvetom oko 10 minuta, da se proja prohladi.
- Poslužiti sečeno na komade ako je pečena u plehu ili izvaditi iz kalupa za male projice na tanjir, pa služiti.
Foto/video galerija
Označeno Recepti sa potpisom, Lako, Do 60 minuta