Aleva recepti

Posna proja sa lukom

Sastojci

3 vezice mladog crnog luka,
800 g kukuruznog brašna
1 šolja ulja, so,
mlaka voda po potrebi
1/2 kesice Aleva praška za pecivo

Posna proja sa lukom

Recept pripremila i poslala: Mrs_Milenkovic_

Do 60 min

lako

lako

Posna proja sa lukom

recepti sa vašim potpisom

  • Očistiti i oprati luk pa ga, zajedno sa zelenim perima, iseći i kratko propržiti na zagrejanom ulju, koliko je potrebno da luk omekša.
    Skloniti sa grejne ploče i ostaviti da se ohladi.
  • Brašno sipati u posudu za mešanje, napraviti udubljenje, dodati prohladjen prženi luk, so i naizmenično ulivati ulje i vodu, uz neprestano mešanje.
  • Izraditi kompletnu, srednje čvrstu smesu. Uliti u uljem namazan kalup za pečenje.
    Poravnati površinu i peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok čačkalica zabodena u sredinu ne bude suva.
  • Izvaditi, prekriti platnenom salvetom oko 10 minuta, da se proja prohladi.
  • Poslužiti sečeno na komade ako je pečena u plehu ili izvaditi iz kalupa za male projice na tanjir, pa služiti.

 

Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Sladoled torta

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak