Aleva recepti

Sutlijaš

Sutlijaš

Sastojci

Do 30 min

lako

lako

Sutlijaš
  • Prethodno isperite vodom 1dl pirinča, stavite ga u lonac i nalijte vodom, tek toliko da pirinač bude prekriven. Stavite da se kuva i dodajte prstohvat soli. Kad provri, smanjite temperaturu i dolivajte po malo oko 1 dl vode. Stalno mešajte varjačom, da se ne zalepi za dno lonca i ne zagori.

  • Kad uvri sva voda, dodajte po malo, nikako odjednom, 500ml mleka i mešajte. Kako pirinač upija mleko i bubri, dolivajte. Jako je važno da se meša sve vreme kako bi sprečili da vam pirinač ne zagori. Sutlijaš će biti gotov za svega 15 minuta.

  • Kad je pirinač skuvan, a mleko se zgusnulo, dodajte Aleva vanilin šećer, smeđi šećer i kašiku Aleva kakaoa i promešajte još 1-2 minuta na ringli. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se hladi.

  • Nakon što se prohladilo pospite Aleva cimet preko.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak