Aleva recepti
Salata u tortilja korpici
Sastojci
Podloga
- Piškote
Prvi fil:
- 2 kesice Aleva sladoleda (vanila)
- 1 kesica Aleva šlag pene
- 500 ml mleka
- 300 g jagoda
Drugi fil:
- 2 kesice Aleva sladoleda (vanila)
- 400 ml mleka
- 2 kesice Aleva vanilinog šećera
Sladoled torta
Recept pripremila i poslala: Vesna Lazarević – @hrana.i.horizonti
lako
lako

recepti sa vašim potpisom
Podloga
Piškote poređati u kalup kome se skidaju stranice. Ređati ih u krug uspravno, ali i poređati na dno kalupa.
Prvi fil:
U hladno mleko sipati 2 kesice sladoleda sa ukusom vanile i 1 kesicu Šlag pene, mutiti 5 minuta. Kada se dobije kremasta struktura u nju umešati očišćene i iseckane jagode.
Preliti preko piškota i ostaviti u zamrzivač, dok mutimo drugi fil.
Drugi fil:
U hladno mleko sipati 2 kesice sladoleda sa ukusom vanile i 2 kesice vanilinog šećera, mutiti 5 minuta. Kada se dobije kremasta struktura, kašikom vaditi i stavljati preko prvog sloja, neka izgleda kao da je torta prekrivena sa puno puslica, koje su ovog puta pravljene od sladoleda.
Ukrasiti sa još malo bobičastog voća i vratiti u zamrzivač da se lepo stegne.
Kada je torta potpuno zaleđena, uživati u hladnom desertu.
Foto/video galerija