Aleva recepti
Dezert sa pudingom i keksom
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
150 gr keksa
300 gr kupina (zaleđene ili sveže)
1dl vode
120 gr šećera
35 gr gustina (ili Aleva želatina) + 3 kašike vode
1 kesica Aleva pudinga od vanile
500 ml mleka
3 kašike šećera
jednostavno
jednostavno
Dezert sa pudingom i keksom
Keks izdrobiti na sitnije komade i ostaviti sa strane.
Kupine staviti u šerpicu, preliti sa 1dl vode, dodati šećer i Aleva vanilin šećer i kuvati 10ak minuta, a zatim viljuškom izgnječiti kupine. Gustin/Aleva želatin pomešati sa vodom i dodati ga kupinama uz stalno mešanje dok se ne zgusne, 5-10 minuta. Ukloniti sa šporeta i ostaviti 15-ak min da se hladi.
Izmešati Aleva prašak za puding sa 2-3 kašike šećera. Tome dodati 4-6 kašika hladnog mleka oduzetog od 1/2l mleka.
Ostatak mleka skuvati, ukloniti sa vatre i u to dodati razmućeni prašak za puding. Kuvati uz mešanje 2-3 min.
Smese možete neizmenično ređati u odabrane posudice. Npr puding, keks, puding, kupine, keks, puding i kupina za kraj. Po volji, na vrh posude možete dodati izdrobljen keks za dekoraciju.
Foto/video galerija