Aleva recepti
Lepinje
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
400g mekog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica Aleva suvog kvasca
100 ml jogurta
100 ml tople vode
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica Aleva belog luka u granulama
1 kašičica Aleva peršuna
Maslinovo ulje
Komplikovanije
jednostavno
Lepinje
U činiju srednje veličine pomešati kvasac, šećer, kašiku brašna i toplu vodu i pustiti da kvasac reaguje. Zatim dosuti jogurt, maslinovo ulje i promešati. Postepeno dodavati brašno. Umesiti smesu. Ostaviti na toplom da testo poraste. Premesiti i podeliti na 8 jednakih delova. Formirati loptice i svaku lopticu istanjiti rukama.
Zagrejan tiganj premazati uljem i peći svaku lepinju dok ne dobije lepu boju sa obe strane. Kad su lepinje ispečene premažite četkicom sa prelivom od maslinovog ulja i začina i ređati ih jedno na drugo.
Foto/video galerija