Aleva recepti
Zapečeno sočivo
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Zapečeno sočivo
Sastojci
- 400 g sočiva
- 150 g feta sira
- 2 glavice crnog luka
- 2 praziluka
- 2 paprike
- maslac
- Aleva biber u zrnu po želji
- 1 kašičica Aleva slatke mlevene paprike
- so po želji
Više od 60 min
srednje
srednje

- Oprano sočivo naliti hladnom vodom i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan promeniti vodu pa staviti da se kuva na niskoj temperaturi, sa malo soli dok zrna ne omekšaju, zatim ga ocediti i ostaviti da se osuši.
- Na zagrejanom ulju propržiti sitno naseckan crni luk i na kolutove isečen praziluk, kada postanu „staklasti“ dodati očišćene i na kolutove isečene paprike. Dodati začine: so, biber, Aleva papriku. Dinstati na umerenoj temperaturi 10-15 minuta, umešati oceđeno sočivo i na kraju dodati izmrvljen ili krupno narendan feta sir.
- Zemljanu ili vatrostalnu činiju namazati maslacem, sipati pripremljenu smesu i kratko peći na 180c u dobro zagrejanoj rerni da se uhvati tanka korica.
- Zapečeno sočivo poslužiti toplo, dekorisano po želji.
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h