Aleva recepti
Zapečeno sočivo
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Zapečeno sočivo
Sastojci
- 1 baget
- 30 ml maslinovog ulja
- ZA NAMAZ
- 150 g feta sira
- 50 g majoneza
- 2 pune kašike rena
- 1 kašika Aleva suvog vlašca
- Aleva biber mleveni po ukusu
- So
- ZA DODATNI UKUS
- pola kašike Aleva slatke mlevene paprike
Više od 60 min
srednje
srednje

- Oprano sočivo naliti hladnom vodom i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan promeniti vodu pa staviti da se kuva na niskoj temperaturi, sa malo soli dok zrna ne omekšaju, zatim ga ocediti i ostaviti da se osuši.
- Na zagrejanom ulju propržiti sitno naseckan crni luk i na kolutove isečen praziluk, kada postanu „staklasti“ dodati očišćene i na kolutove isečene paprike. Dodati začine: so, biber, Aleva papriku. Dinstati na umerenoj temperaturi 10-15 minuta, umešati oceđeno sočivo i na kraju dodati izmrvljen ili krupno narendan feta sir.
- Zemljanu ili vatrostalnu činiju namazati maslacem, sipati pripremljenu smesu i kratko peći na 180c u dobro zagrejanoj rerni da se uhvati tanka korica.
- Zapečeno sočivo poslužiti toplo, dekorisano po želji.
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h