Aleva recepti

Rižoto sa šampinjonima

Rižoto sa šampinjonima

Sastojci

Do 60 min

srednje

srednje

Rižoto sa šampinjonima
  • Pre svega ćemo pripremiti bujon – u 1 l vode skuvati Aleva povrtnu kocku i držati na srednjoj temperaturi do ključanja. Isključiti ringlu, ali ostaviti bujon na njoj da bi ostao topao.

  • Zatim ćemo luk naseckati i propržiti na malo ulja. Dodaćemo šolju pirinča i pržiti uz stalno mešanje dok ne postane providan pa dodati 2 dcl belog vina. Kako vino počne da isparava, postepeno ćemo dodavati bujon.

  • Za to vreme ćemo iseckati šampinjone i dodati ih kada je pirinač napola skuvan. Jelu dodajemo Aleva začine i kuvamo još 15 minuta dok tečnost ne ispari i to je to. Naš rižoto sa šampinjonima je spreman.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Sladoled torta

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom