Aleva recepti
Rižoto sa šampinjonima
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
pola glavice crnog/crvenog luka
200 g šampinjona
šolja pirinča
šolja belog vina
1 kašičica Aleva mlevene kurkume
1 kašičica Aleva Kulinata Classic
1 kašičica Aleva peršuna
(*1šolja=2dcl)
– Aleva biber po ukusu
komplikovanije
jednostavno
Rižoto sa šampinjonima
Pre svega ćemo pripremiti bujon – u 1 l vode skuvati Aleva povrtnu kocku i držati na srednjoj temperaturi do ključanja. Isključiti ringlu, ali ostaviti bujon na njoj da bi ostao topao.
Zatim ćemo luk naseckati i propržiti na malo ulja. Dodaćemo šolju pirinča i pržiti uz stalno mešanje dok ne postane providan pa dodati 2 dcl belog vina. Kako vino počne da isparava, postepeno ćemo dodavati bujon.
Za to vreme ćemo iseckati šampinjone i dodati ih kada je pirinač napola skuvan. Jelu dodajemo Aleva začine i kuvamo još 15 minuta dok tečnost ne ispari i to je to.
Naš rižoto sa šampinjonima je spreman.
Foto/video galerija