...

Aleva recepti

Rižoto sa šampinjonima

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

pola glavice crnog/crvenog luka

200 g šampinjona

šolja pirinča

šolja belog vina

1 Aleva povrtna kocka

1 kašičica Aleva mlevene kurkume

1 kašičica Aleva Kulinata Classic

 1 kašičica Aleva peršuna

(*1šolja=2dcl)

Aleva biber po ukusu

45 min

komplikovanije

jednostavno

Rižoto sa šampinjonima

Rižoto sa šampinjonima

Pre svega ćemo pripremiti bujon – u 1 l vode skuvati Aleva povrtnu kocku i držati na srednjoj temperaturi do ključanja. Isključiti ringlu, ali ostaviti bujon na njoj da bi ostao topao.

Zatim ćemo luk naseckati i propržiti na malo ulja. Dodaćemo šolju pirinča i pržiti uz stalno mešanje dok ne postane providan pa dodati 2 dcl belog vina. Kako vino počne da isparava, postepeno ćemo dodavati bujon.

Za to vreme ćemo iseckati šampinjone i dodati ih kada je pirinač napola skuvan. Jelu dodajemo Aleva začine i kuvamo još 15 minuta dok tečnost ne ispari i to je to.

Naš rižoto sa šampinjonima je spreman.

Foto/video galerija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.