Aleva recepti

Rižoto sa šampinjonima

Rižoto sa šampinjonima

Sastojci

Do 60 min

srednje

srednje

Rižoto sa šampinjonima
  • Pre svega ćemo pripremiti bujon – u 1 l vode skuvati Aleva povrtnu kocku i držati na srednjoj temperaturi do ključanja. Isključiti ringlu, ali ostaviti bujon na njoj da bi ostao topao.

  • Zatim ćemo luk naseckati i propržiti na malo ulja. Dodaćemo šolju pirinča i pržiti uz stalno mešanje dok ne postane providan pa dodati 2 dcl belog vina. Kako vino počne da isparava, postepeno ćemo dodavati bujon.

  • Za to vreme ćemo iseckati šampinjone i dodati ih kada je pirinač napola skuvan. Jelu dodajemo Aleva začine i kuvamo još 15 minuta dok tečnost ne ispari i to je to. Naš rižoto sa šampinjonima je spreman.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak