Aleva recepti
Rižoto sa šampinjonima
Rižoto sa šampinjonima
Sastojci
- pola glavice crnog/crvenog luka
- 200 g šampinjona
- šolja pirinča
- šolja belog vina
- 1 Aleva povrtna kocka
- 1 kašičica Aleva mlevene kurkume
- 1 kašičica Aleva Kulinata Classic
- 1 kašičica Aleva peršuna
- (*1 šolja=2dcl)
- Aleva biber po ukusu
Do 60 min
srednje
srednje

- Pre svega ćemo pripremiti bujon – u 1 l vode skuvati Aleva povrtnu kocku i držati na srednjoj temperaturi do ključanja. Isključiti ringlu, ali ostaviti bujon na njoj da bi ostao topao.
- Zatim ćemo luk naseckati i propržiti na malo ulja. Dodaćemo šolju pirinča i pržiti uz stalno mešanje dok ne postane providan pa dodati 2 dcl belog vina. Kako vino počne da isparava, postepeno ćemo dodavati bujon.
- Za to vreme ćemo iseckati šampinjone i dodati ih kada je pirinač napola skuvan. Jelu dodajemo Aleva začine i kuvamo još 15 minuta dok tečnost ne ispari i to je to. Naš rižoto sa šampinjonima je spreman.
Foto/video galerija
Označeno Srednje, Do 60 minuta