...

Aleva recepti

Riblja čorba

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

3 kg očišćenog šarana

3 glavice crvenog luka srednje veličine

2 kašike Aleva crvene slatke mlevene paprike

pola kašike Aleva crvene ljute mlevene paprike

2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu

1 kašika sirćeta

1 sveža paprika babura

1 paradajz

1 kašika soli

1.45 h
komplikovanije

jednostavno

Riblja čorba sa Aleva dodatkom

Riblja čorba

U kotlić, veličine najmanje 10 litara, sipamo 3,5l hladne vode i ubacimo 3kg prethodno dobro očišćenog i narezanog šarana. Dodamo 1 supenu kašiku sirćeta i stavimo na otvorenu vatru.

Kada voda proključa i nestane pena na vrhu kotlića, dodamo tri 3 glavice usitnjenog crnog luka, 2 kašike Aleva slatke paprike i ½ kašike Aleva ljute paprike, svežu papriku u komadu, paradajz i kašiku soli. Kuvamo na jakoj vatri 20 minuta.

Nakon toga dodamo 2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu, prethodno pripremljenu prema uputstvu sa pakovanja i ostavimo da se kuva na jakoj vatri još 20 minuta.

Za bogatiji ukus preporuka je da se kombinuju minimalno tri vrste rečne ribe, na primer: šaran, tolstolobik i smuđ. I ne brinite, riblja čorba će biti jednako ukusna i ako je pripremate kod kuće na klasičnom šporetu.

 

Foto/video galerija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.