Aleva recepti
Riblja čorba
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
3 kg očišćenog šarana
3 glavice crvenog luka srednje veličine
2 kašike Aleva crvene slatke mlevene paprike
pola kašike Aleva crvene ljute mlevene paprike
2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu
1 kašika sirćeta
1 sveža paprika babura
1 paradajz
1 kašika soli
jednostavno
Riblja čorba
U kotlić, veličine najmanje 10 litara, sipamo 3,5l hladne vode i ubacimo 3kg prethodno dobro očišćenog i narezanog šarana. Dodamo 1 supenu kašiku sirćeta i stavimo na otvorenu vatru.
Kada voda proključa i nestane pena na vrhu kotlića, dodamo tri 3 glavice usitnjenog crnog luka, 2 kašike Aleva slatke paprike i ½ kašike Aleva ljute paprike, svežu papriku u komadu, paradajz i kašiku soli. Kuvamo na jakoj vatri 20 minuta.
Nakon toga dodamo 2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu, prethodno pripremljenu prema uputstvu sa pakovanja i ostavimo da se kuva na jakoj vatri još 20 minuta.
Za bogatiji ukus preporuka je da se kombinuju minimalno tri vrste rečne ribe, na primer: šaran, tolstolobik i smuđ. I ne brinite, riblja čorba će biti jednako ukusna i ako je pripremate kod kuće na klasičnom šporetu.
Foto/video galerija