Aleva recepti

Riblja čorba

Riblja čorba

Sastojci

Preko 60 min

teško

teško

Riblja čorba sa Aleva dodatkom
  • U kotlić, veličine najmanje 10 litara, sipamo 3,5l hladne vode i ubacimo 3kg prethodno dobro očišćenog i narezanog šarana. Dodamo 1 supenu kašiku sirćeta i stavimo na otvorenu vatru.

  • Kada voda proključa i nestane pena na vrhu kotlića, dodamo tri 3 glavice usitnjenog crnog luka, 2 kašike Aleva slatke paprike i ½ kašike Aleva ljute paprike, svežu papriku u komadu, paradajz i kašiku soli. Kuvamo na jakoj vatri 20 minuta.

  • Nakon toga dodamo 2 kesice Aleva Dodatka za riblju čorbu, prethodno pripremljenu prema uputstvu sa pakovanja i ostavimo da se kuva na jakoj vatri još 20 minuta.

  • Za bogatiji ukus preporuka je da se kombinuju minimalno tri vrste rečne ribe, na primer: šaran, tolstolobik i smuđ. I ne brinite, riblja čorba će biti jednako ukusna i ako je pripremate kod kuće na klasičnom šporetu.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Sladoled torta

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom