Aleva recepti

Ratatuj

Ratatuj

Sastojci

Preko 60 min

teško

teško

Ratatuj
  • Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane.

  • Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju.

  • U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice ( u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte).

  • Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu.

  • Mešati na laganoj vatri dok se u potpunosti ne sjedini.

  • Dodati bosiljak, još malo promešati i sipati u vatrostalnu posudu prečnika 30 cm.

  • Isekcano povrće ređati, preko sosa, naizmenično ( na primer, patlidžan, paradajz, tikvica ) od spoljne ivice do sredine.

  • Pokriti posudu folijom i peći 40 minuta. Otkriti posle 25 minuta, pa peći još 15 minuta.

  • Ukoliko želite možete posuti rendanim sirom.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak