Aleva recepti
Ratatuj
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Ratatuj
Sastojci
- 2 patlidžana
- 6 komada paradajza
- 2 zelene tikvice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 luk, isečen na kockice
- 2 kašičice Aleva belog luka u granulama
- 1 crvena paprika, sečena na kockice
- 1 žuta paprika, na kockice
- kesica Aleva Sosa od paradajza za špagete
- 5-6 listova svežeg bosiljka
- so i Aleva biber po ukusu
Preko 60 min
teško
teško

- Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane.
- Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju.
- U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice ( u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte).
- Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu.
- Mešati na laganoj vatri dok se u potpunosti ne sjedini.
- Dodati bosiljak, još malo promešati i sipati u vatrostalnu posudu prečnika 30 cm.
- Isekcano povrće ređati, preko sosa, naizmenično ( na primer, patlidžan, paradajz, tikvica ) od spoljne ivice do sredine.
- Pokriti posudu folijom i peći 40 minuta. Otkriti posle 25 minuta, pa peći još 15 minuta.
- Ukoliko želite možete posuti rendanim sirom.
Foto/video galerija