Aleva recepti

Piletina sa mlincima

Piletina sa mlincima

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Piletina sa mlincima
  • Prvo pripremite bujon (1 Aleva povrtnu kocku rastvoriti u 500ml vode i kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri). Zagrejte rernu na 180 stepeni.

  • Pileći file isecite na šnicle i ispržite ih sa obe strane do zlatne boje, a potom isprženu šniclu isecite na trakice.

  • Ručno umutite Alevin dodatak za jelo Piletina sa začinskim biljem i neutralnu pavlaku i vodu.

  • Potopite u bujon izlomljene mlince i drzite ih oko 1 minuta a zatim izvadite i ocedite.

  • Pokrijte dno keramičke posude mlincima, preko ravnomerno rasporedite piletinu, a zatim pospite kačkavalj i zalijte ga dodatkom od začinskog bilja, istim redosledom nastaviti i drugi sloj. Na kraju pospite kačkavalj.

  • Stavite posude na srednju rešetku i pecite oko 30 minuta.


Foto/video galerija

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Bundeva sos sa bukovačama

Do 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Projice sa feta sirom i mocarelom

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Slavski kolač

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Medena svinjska rebra

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Pečurkice kolačići

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Aleva tradicionalni gulaš