Aleva recepti
Piletina sa mlincima
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
400g pilećeg filea
250ml neutralne pavlake
150ml vode
Aleva Piletina sa začinskim biljem
250g mlinaca
100g rendanog kačkavalja
komplikovanije
jednostavno
Piletina sa mlincima
Prvo pripremite bujon (1 Aleva povrtnu kocku rastvoriti u 500ml vode i kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri). Zagrejte rernu na 180•C.
Pileći file isecite na šnicle i ispržite ih sa obe strane do zlatne boje, a potom isprženu šniclu isecite na trakice.
Ručno umutite Alevin dodatak za jelo Piletina sa začinskim biljem i neutralnu pavlaku i vodu.
Potopite u bujon izlomljene mlince i drzite ih oko 1 minuta a zatim izvadite i ocedite.
Pokrijte dno keramičke posude mlincima, preko ravnomerno rasporedite piletinu, a zatim pospite kačkavalj i zalijte ga dodatkom od začinskog bilja, istim redosledom nastaviti i drugi sloj. Na kraju pospite kačkavalj.
Stavite posude na srednju rešetku i pecite oko 30 minuta.
Foto/video galerija