Aleva recepti

Piletina sa mlincima

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

400g pilećeg filea

250ml neutralne pavlake

150ml vode

Aleva Piletina sa začinskim biljem

250g mlinaca

1 Aleva povrtna kocka

100g rendanog kačkavalja

45 min

komplikovanije

jednostavno

Piletina sa mlincima

Piletina sa mlincima

Prvo pripremite bujon (1 Aleva povrtnu kocku rastvoriti u 500ml vode i kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri). Zagrejte rernu na 180•C.

Pileći file isecite na šnicle i ispržite ih sa obe strane do zlatne boje, a potom isprženu šniclu isecite na trakice.

Ručno umutite Alevin dodatak za jelo Piletina sa začinskim biljem i neutralnu pavlaku i vodu.

Potopite u bujon izlomljene mlince i drzite ih oko 1 minuta a zatim izvadite i ocedite.

Pokrijte dno keramičke posude mlincima, preko ravnomerno rasporedite piletinu, a zatim pospite kačkavalj i zalijte ga dodatkom od začinskog bilja, istim redosledom nastaviti i drugi sloj. Na kraju pospite kačkavalj.

Stavite posude na srednju rešetku i pecite oko 30 minuta.

 

Foto/video galerija

Do 45 minuta

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 45 min

Kakao brauni

Do 15 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

45 min

Potaž od bundeve

45 min

Zapečeni karfiol