Aleva recepti
Piletina sa mlincima
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Piletina sa mlincima
Sastojci
- 400g pilećeg filea
- 250ml neutralne pavlake
- 150ml vode
- Aleva Piletina sa začinskim biljem
- 250g mlinaca
- 1 Aleva povrtna kocka
- 100g rendanog kačkavalja
Do 60 min
teško
teško

- Prvo pripremite bujon (1 Aleva povrtnu kocku rastvoriti u 500ml vode i kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri). Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Pileći file isecite na šnicle i ispržite ih sa obe strane do zlatne boje, a potom isprženu šniclu isecite na trakice.
- Ručno umutite Alevin dodatak za jelo Piletina sa začinskim biljem i neutralnu pavlaku i vodu.
- Potopite u bujon izlomljene mlince i drzite ih oko 1 minuta a zatim izvadite i ocedite.
- Pokrijte dno keramičke posude mlincima, preko ravnomerno rasporedite piletinu, a zatim pospite kačkavalj i zalijte ga dodatkom od začinskog bilja, istim redosledom nastaviti i drugi sloj. Na kraju pospite kačkavalj.
- Stavite posude na srednju rešetku i pecite oko 30 minuta.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta, jelo sa mesom