Aleva recepti

Piletina sa mlincima

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Piletina sa mlincima

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Piletina sa mlincima
  • Prvo pripremite bujon (1 Aleva povrtnu kocku rastvoriti u 500ml vode i kuvajte 2-3 minuta na laganoj vatri). Zagrejte rernu na 180 stepeni.

  • Pileći file isecite na šnicle i ispržite ih sa obe strane do zlatne boje, a potom isprženu šniclu isecite na trakice.

  • Ručno umutite Alevin dodatak za jelo Piletina sa začinskim biljem i neutralnu pavlaku i vodu.

  • Potopite u bujon izlomljene mlince i drzite ih oko 1 minuta a zatim izvadite i ocedite.

  • Pokrijte dno keramičke posude mlincima, preko ravnomerno rasporedite piletinu, a zatim pospite kačkavalj i zalijte ga dodatkom od začinskog bilja, istim redosledom nastaviti i drugi sloj. Na kraju pospite kačkavalj.

  • Stavite posude na srednju rešetku i pecite oko 30 minuta.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol