Aleva recepti

Paradajz punjen mesom

Paradajz punjen mesom

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Paradajz punjen mesom
  • Izdinstati mleveno meso i luk u velikom tiganju dok ne porumeni, oko 10 minuta. Za to vreme skuvati i pirinač.

  • Zaseći vrh paradajza, sačuvati tako dobijene kapice i kašikom pažljivo izdubiti sredinu. Veće komade iseckati i staviti na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.

  • U tiganj sa gotovim mlevenim mesom dodati sos od paradajza, kuvani pirinač, Aleva kurkumu, Aleva beli luk u granulama i svu iseckanu unutrašnjost paradajza.

  • Mešati da se sve lepo sjedini, sve dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 15 minuta. Dodati so i Aleva biber po ukusu.

  • Skloniti tiganj sa vatre i malo ohladiti fil. U svaki paradajz kašičicom staviti fil do vrha.

  • Servirati posuto seckanim kačkavaljem i Aleva vlašcem.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Savršen nedeljni ručak