Aleva recepti
Paradajz punjen mesom
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Paradajz punjen mesom
Sastojci
- 450 gr mlevenog mesa
- 1 crni luk sitno iseckan
- 8 komada velikog paradajza
- 230 gr paradajz sosa
- 60 gr kuvanog pirinča
- 2 kašike Aleva kurkume
- so i Aleva biber po ukusu
- 1 kašičica Aleva belog luka u granulama
- narendani kačkavalj za posipanje
- 1 kašičica Aleva vlašca za posipanje
Do 60 min
teško
teško

- Izdinstati mleveno meso i luk u velikom tiganju dok ne porumeni, oko 10 minuta. Za to vreme skuvati i pirinač.
- Zaseći vrh paradajza, sačuvati tako dobijene kapice i kašikom pažljivo izdubiti sredinu. Veće komade iseckati i staviti na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.
- U tiganj sa gotovim mlevenim mesom dodati sos od paradajza, kuvani pirinač, Aleva kurkumu, Aleva beli luk u granulama i svu iseckanu unutrašnjost paradajza.
- Mešati da se sve lepo sjedini, sve dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 15 minuta. Dodati so i Aleva biber po ukusu.
- Skloniti tiganj sa vatre i malo ohladiti fil. U svaki paradajz kašičicom staviti fil do vrha.
- Servirati posuto seckanim kačkavaljem i Aleva vlašcem.
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h