Aleva recepti
Grčki suvlaki
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
400g pilećeg filea
Kašika Aleva slatke začinske paprike
Kašičica Aleva bosiljka
Kašičica Aleva origana
Kašičica Aleva peršuna
Aleva mleveni biber po ukusu
3 somuna ili grčke pite za giros
Vitaminska salata (iceberg, šargarepa, ljubičasti kupus)
Čeri paradajz
3 kašike maslinovog ulja
So po ukusu
Drveni ili metalni štapići za ražnjiće
Komplikovano
jednostavno
Grčki suvlaki
Pileći file iseći na manje kockice. Preko posuti kašiku Aleva slatke začinske paprike i začine i tome dodajte 3 kašike maslinovog ulja. Za pikantniji ukus možete dodati i kašičicu Aleva ljute začinske paprike. Dobro umešajte meso sa začinima i ostavite na pola sata da se marinira.
Za to vreme stavite štapiće u vodu ukoliko su drveni. Na taj način ćete sprečiti da drvo zagori prilikom pečenja.
Zagrejte roštilj i polako redom nižite kockice marinirane piletine na štapić. Ražnjiće pecite sa obe strane dok ne porumene.
Na kraju na rošilj stavite i prepolovljeni somun ili grčku pitu za ekstra hrskavi zalogaj.
Služite tako da prvo postavite hrskavi somun, a zatim preko premažite tzatziki, pospite vitaminsku salatu, čeri paradajz i na kraju ražnjić!
Foto/video galerija