Aleva recepti
Grčki suvlaki
Aleva recepti
Grčki suvlaki
Sastojci
- 400g pilećeg filea
- Kašika Aleva slatke začinske paprike
- Kašičica Aleva bosiljka
- Kašičica Aleva origana
- Kašičica Aleva peršuna
- Aleva mleveni biber po ukusu
- 3 somuna ili grčke pite za giros
- Vitaminska salata (iceberg, šargarepa, ljubičasti kupus)
- Čeri paradajz
- 3 kašike maslinovog ulja
- So po ukusu
- Drveni ili metalni štapići za ražnjiće
Preko 60 min
srednje
srednje

- Pileći file iseći na manje kockice. Preko posuti kašiku Aleva slatke začinske paprike i začine i tome dodajte 3 kašike maslinovog ulja. Za pikantniji ukus možete dodati i kašičicu Aleva ljute začinske paprike. Dobro umešajte meso sa začinima i ostavite na pola sata da se marinira.
- Za to vreme stavite štapiće u vodu ukoliko su drveni. Na taj način ćete sprečiti da drvo zagori prilikom pečenja.
- Zagrejte roštilj i polako redom nižite kockice marinirane piletine na štapić. Ražnjiće pecite sa obe strane dok ne porumene.
- Na kraju na rošilj stavite i prepolovljeni somun ili grčku pitu za ekstra hrskavi zalogaj.
- Služite tako da prvo postavite hrskavi somun, a zatim preko premažite tzatziki, pospite vitaminsku salatu, čeri paradajz i na kraju ražnjić!
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h