Aleva recepti

Grčki suvlaki

Grčki suvlaki

Sastojci

Preko 60 min

srednje

srednje

Grčki suvlaki
  • Pileći file iseći na manje kockice. Preko posuti kašiku Aleva slatke začinske paprike i začine i tome dodajte 3 kašike maslinovog ulja. Za pikantniji ukus možete dodati i kašičicu Aleva ljute začinske paprike. Dobro umešajte meso sa začinima i ostavite na pola sata da se marinira.

  • Za to vreme stavite štapiće u vodu ukoliko su drveni. Na taj način ćete sprečiti da drvo zagori prilikom pečenja.

  • Zagrejte roštilj i polako redom nižite kockice marinirane piletine na štapić. Ražnjiće pecite sa obe strane dok ne porumene.

  • Na kraju na rošilj stavite i prepolovljeni somun ili grčku pitu za ekstra hrskavi zalogaj.

  • Služite tako da prvo postavite hrskavi somun, a zatim preko premažite tzatziki, pospite vitaminsku salatu, čeri paradajz i na kraju ražnjić!


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Više od 60 min

Aleva piletina sa povrćem na pirinču

Više od 60 min

Zapečeno sočivo

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Više od 60 min

Gulaš

Do 60 min

Kakao brauni