Aleva recepti

Gambori u paradajz sosu

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

300gr očišćenih gambora

pola glavice crnog luka, sitno iseckanog

200gr testenine

1 kesica Aleva sos od paradajza
za špagete

1 kašičica Aleva bosiljka

so i Aleva biber po želji

45 min
komplikovanije

jednostavno

Gambori u paradajz sosu

Gambori u paradajz sosu

Prvo stavite vodu da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte je dok ne bude al dente.

Dok se testenina kuva, pripremite gambore. Najpre ih temeljno očistite. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk i propržite ga dok ne postane zlatast. Potom dodajte gambore i kuvajte ih oko 5 minuta, jer im nije potrebno mnogo vremena da budu gotovi.

Napravite Aleva paradajz sos tako što ćete sadržaj kesice pomešati sa 0,3 l mlake vode. Pripremljeni sos dodajte u prethodno propržene gambore i kuvajte na tihoj vatri još 10ak minuta. Po ukusu dodajte so i biber.

Na kraju, sjedinite kuvanu i oceđenu testeninu sa gamborima u paradajz sosu.
Dodajte jednu kašičicu Aleva bosiljka za bolji ukus.

 

Foto/video galerija

Do 45 minuta

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 45 min

Kakao brauni

Do 15 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

45 min

Potaž od bundeve

45 min

Zapečeni karfiol