Aleva recepti
Fokača
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Fokača
Sastojci
- 470g brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kesica Aleva suvog kvasca
- 2 kašike šećera ili meda
- 60ml maslinovog ulja
- 330ml vode
- 1 kašičica Aleva ruzmarina
- 1 šaka cherry paradajza
- 2 kašičice Aleva belog luka u granulama
- 1 kašičica krupne morske soli
- 1 šaka sušenog paradajza
Više od 60 min
srednje
srednje

- U činiju izručiti brašno, so, šećer i suvi kvasac pa preko sipati toplu vodu (ne vruću) i maslinovo ulje.
- Umesiti testo u loptu, nauljiti ga i ostaviti na toplom da naraste.
- Nakon 45 minuta testo prebaciti u, prehodno uljem podmazanu, tepsiju i oblikovati ga. Prstima utisnuti rupe u koje će se sipati maslinovo ulje i beli luk u granulama.
- Sušeni paradajz i prepolovljeni cherry paradajz takođe utisniti u testo pa preko posuti ruzmarinom.
- Peći u rerni 15-20 minuta na 190 stepeni.
- Kada se fokača ispeče, ostaviti je da se prohladi pa je iseći.
- Fokača se može koristiti kao predjelo, prilog ili pak glavno jelo, sa kombinacijom umaka poput balzamiko sirćeta, humusa, namaza od sušenog paradajza i sl.
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h