Aleva recepti

Fokača

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Fokača

Sastojci

Više od 60 min

srednje

srednje

Fokača
  • U činiju izručiti brašno, so, šećer i suvi kvasac pa preko sipati toplu vodu (ne vruću) i maslinovo ulje.

  • Umesiti testo u loptu, nauljiti ga i ostaviti na toplom da naraste.

  • Nakon 45 minuta testo prebaciti u, prehodno uljem podmazanu, tepsiju i oblikovati ga. Prstima utisnuti rupe u koje će se sipati maslinovo ulje i beli luk u granulama.

  • Sušeni paradajz i prepolovljeni cherry paradajz takođe utisniti u testo pa preko posuti ruzmarinom.

  • Peći u rerni 15-20 minuta na 190 stepeni.

  • Kada se fokača ispeče, ostaviti je da se prohladi pa je iseći.

  • Fokača se može koristiti kao predjelo, prilog ili pak glavno jelo, sa kombinacijom umaka poput balzamiko sirćeta, humusa, namaza od sušenog paradajza i sl.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol