Aleva recepti
Cezar salata
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Cezar salata
Sastojci
- 100 gr dimljene slanine
- 200 gr pilećeg belog mesa
- 2 kriške tost hleba
- 1 veća glavica Iceberg salate
- 5 čeri paradajza
- sok od 1 limuna
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika majoneza
- maslinovo ulje
- so, Aleva biber i parmezan po ukusu
- Aleva beli luk u granulama
- Aleva peršun
- Aleva origano
Do 30 min
lako
lako

- Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
- Hleb iseći na kockice pa propržiti na masnoći koju je pustila slanina.
- Na teflonu dodati malo ulja i ispeći piletinu, a kada se ona malo prohladi iseći je na dugačke trake. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.
- Dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva peršun i Aleva origano i sve to dobro izmešati.
- U to dodati kašiku pavlake i kašiku majoneza. Dobijenim dresingom preliti opranu i oceđenu Iceberg salatu.
- Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz i krupno narendani parmezan. Po želji možete dodati i na kriške isečeno kuvano jaje.
Foto/video galerija
Označeno do 30 minuta