Aleva recepti
Alfredo pasta
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
1 kesica Aleva dodatak za Piletinu sa začinskim biljem
250ml pavlake za kuvanje
400-500g pilećeg belog mesa
Kašika Aleva slatke začinske paprike
Kašičica Aleva peršuna
Kašika Aleva Kulinata Classic
2-3 kašike ulja
150g čeri paradajza
500g taljatela
komplikovano
jednostavno
Alfredo pasta
Pripremite marinadu za piletinu. U veću posudu pomešajte Aleva slatku začinsku papriku, suvi seckani Aleva peršun, univerzalni dodatak jelu – Aleva Kulinat sa 3 kašike ulja. Zatim uvaljajte svaki komad pilećeg filea u napravljenu smešu začina i ostavite bar 30 minuta.
Skuvajte taljatele prema uputstvu.
Zagrejte tiganj i ispržite pileći file. Nasecite čeri paradajz na polovine i ispržite zajedno sa piletinom.
Dok se piletina prži, pripremite sos od začinskog bilja.
Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode i stavite da se kuva na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
Kad sos krene da ključa, smanjite temperaturu i mešajte. Sos će krenuti da se zgušnjava i postaće sve kremastiji.
Ocedite taljatele i umešajte ih sa sosom. Odozgo poredjajte sočnu piletinu sa čerijem…Iii gotovo! Ono što je sada preostalo jeste da uživate u svom obroku i divnoj harmoniji ukusa!
Foto/video galerija