Aleva recepti
Alfredo pasta
Aleva recepti
Alfredo pasta
Sastojci
- 1 kesica Aleva dodatak za Piletinu sa začinskim biljem
- 250ml pavlake za kuvanje
- 400-500g pilećeg belog mesa
- Kašika Aleva slatke začinske paprike
- Kašičica Aleva peršuna
- Kašika Aleva Kulinata Classic
- 2-3 kašike ulja
- 150g čeri paradajza
- 500g taljatela
Do 60 min
teško
teško

- Pripremite marinadu za piletinu. U veću posudu pomešajte Aleva slatku začinsku papriku, suvi seckani Aleva peršun, univerzalni dodatak jelu – Aleva Kulinat sa 3 kašike ulja. Zatim uvaljajte svaki komad pilećeg filea u napravljenu smešu začina i ostavite bar 30 minuta.
- Skuvajte taljatele prema uputstvu.
- Zagrejte tiganj i ispržite pileći file. Nasecite čeri paradajz na polovine i ispržite zajedno sa piletinom.
- Dok se piletina prži, pripremite sos od začinskog bilja.
- Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode i stavite da se kuva na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.
- Kad sos krene da ključa, smanjite temperaturu i mešajte. Sos će krenuti da se zgušnjava i postaće sve kremastiji.
- Ocedite taljatele i umešajte ih sa sosom. Odozgo poredjajte sočnu piletinu sa čerijem…Iii gotovo! Ono što je sada preostalo jeste da uživate u svom obroku i divnoj harmoniji ukusa!
Foto/video galerija
Označeno Preko 1 h, jelo sa mesom