...

Aleva recepti

Alfredo pasta

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

1 kesica Aleva dodatak za Piletinu sa začinskim biljem

250ml pavlake za kuvanje

400-500g pilećeg belog mesa

Kašika Aleva slatke začinske paprike

Kašičica Aleva peršuna

Kašika Aleva Kulinata Classic

2-3 kašike ulja

150g čeri paradajza

500g taljatela

1 h

komplikovano

jednostavno

Alfredo pasta

Alfredo pasta

Pripremite marinadu za piletinu. U veću posudu pomešajte Aleva slatku začinsku papriku, suvi seckani Aleva peršun, univerzalni dodatak jelu – Aleva Kulinat sa 3 kašike ulja. Zatim uvaljajte svaki komad pilećeg filea u napravljenu smešu začina i ostavite bar 30 minuta.

Skuvajte taljatele prema uputstvu.

Zagrejte tiganj i ispržite pileći file. Nasecite čeri paradajz na polovine i ispržite zajedno sa piletinom.

Dok se piletina prži, pripremite sos od začinskog bilja.

Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode i stavite da se kuva na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.

Kad sos krene da ključa, smanjite temperaturu i mešajte. Sos će krenuti da se zgušnjava i postaće sve kremastiji.

Ocedite taljatele i umešajte ih sa sosom. Odozgo poredjajte sočnu piletinu sa čerijem…Iii gotovo! Ono što je sada preostalo jeste da uživate u svom obroku i divnoj harmoniji ukusa!

Foto/video galerija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.