Aleva recepti

Fokača

Fokača

Sastojci

Više od 60 min

srednje

srednje

Fokača
  • U činiju izručiti brašno, so, šećer i suvi kvasac pa preko sipati toplu vodu (ne vruću) i maslinovo ulje.

  • Umesiti testo u loptu, nauljiti ga i ostaviti na toplom da naraste.

  • Nakon 45 minuta testo prebaciti u, prehodno uljem podmazanu, tepsiju i oblikovati ga. Prstima utisnuti rupe u koje će se sipati maslinovo ulje i beli luk u granulama.

  • Sušeni paradajz i prepolovljeni cherry paradajz takođe utisniti u testo pa preko posuti ruzmarinom.

  • Peći u rerni 15-20 minuta na 190 stepeni.

  • Kada se fokača ispeče, ostaviti je da se prohladi pa je iseći.

  • Fokača se može koristiti kao predjelo, prilog ili pak glavno jelo, sa kombinacijom umaka poput balzamiko sirćeta, humusa, namaza od sušenog paradajza i sl.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Sladoled torta

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom