Aleva recepti
Zapečeni karfiol
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
Jedna veća glavica karfiola
3 jajeta
1 dl mleka
1 dl jogurta
150 gr sira po želji (kačkavalj, trapist)
so po ukusu
1/2 kašičice Aleva crnog mlevenog bibera
1 kašičica Aleva Kulinata Natur
1/2 kašičice Aleva peršuna
45 min
komplikovanije
jednostavno
Zapečeni karfiol
Glavicu karfiola dobro oprati, odvojiti na cvetove i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju desetak minuta.
Zatim obaren karfiol staviti u vatrostalnu posudu. Pobiberiti ga i preliti mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta i suvog začina.
Staviti u rernu da se peče oko 10ak minuta. Potom izvaditi posudu i preko narendati kačkavalj, vratiti u rernu i peći dok se kačkavalj ne otopi.
Foto/video galerija
Означено Do 45 minuta