Aleva recepti
Zapečeni karfiol
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
- Jedna veća glavica karfiola
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl jogurta
- 150 gr sira po želji (kačkavalj, trapist)
- so po ukusu
- 1/2 kašičice Aleva crnog mlevenog bibera
- 1 kašičica Aleva Kulinata Natur
- 1/2 kašičice Aleva peršuna
Zapečeni karfiol
Do 60 min
srednje
jednostavno

- Glavicu karfiola dobro oprati, odvojiti na cvetove i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju desetak minuta.
- Zatim obaren karfiol staviti u vatrostalnu posudu. Pobiberiti ga i preliti mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta i suvog začina.
- Staviti u rernu da se peče oko 10ak minuta. Potom izvaditi posudu i preko narendati kačkavalj, vratiti u rernu i peći dok se kačkavalj ne otopi.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta