...

Aleva recepti

Zapečeni karfiol

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

Jedna veća glavica karfiola

3 jajeta

1 dl mleka

1 dl jogurta

150 gr sira po želji (kačkavalj, trapist)

so po ukusu

1/2 kašičice Aleva crnog mlevenog bibera

1 kašičica Aleva Kulinata Natur

1/2 kašičice Aleva peršuna

45 min
komplikovanije
jednostavno
Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol

Glavicu karfiola dobro oprati, odvojiti na cvetove i staviti u posoljenu vodu da se kuvaju desetak minuta.

Zatim obaren karfiol staviti u vatrostalnu posudu. Pobiberiti ga i preliti mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta i suvog začina.

Staviti u rernu da se peče oko 10ak minuta. Potom izvaditi posudu i preko narendati kačkavalj, vratiti u rernu i peći dok se kačkavalj ne otopi.

 

Foto/video galerija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.