Aleva recepti
Cezar salata
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
100 gr dimljene slanine
200 gr pilećeg belog mesa
2 kriške tost hleba
1 veća glavica Iceberg salate
5 čeri paradajza
sok od 1 limuna
1 kašika pavlake
1 kašika majoneza
maslinovo ulje
so, Aleva biber i parmezan po ukusu
jednostavno
Cezar salata
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
Hleb iseći na kockice pa propržiti na masnoći koju je pustila slanina.
Na teflonu dodati malo ulja i ispeći piletinu, a kada se ona malo prohladi iseći je na dugačke trake. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.
Dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva peršun i Aleva origano i sve to dobro izmešati.
U to dodati kašiku pavlake i kašiku majoneza. Dobijenim dresingom preliti opranu i oceđenu Iceberg salatu.
Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz i krupno narendani parmezan. Po želji možete dodati i na kriške isečeno kuvano jaje.
Foto/video galerija