Aleva recepti

Paradajz punjen mesom

Paradajz punjen mesom

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Paradajz punjen mesom
  • Izdinstati mleveno meso i luk u velikom tiganju dok ne porumeni, oko 10 minuta. Za to vreme skuvati i pirinač.

  • Zaseći vrh paradajza, sačuvati tako dobijene kapice i kašikom pažljivo izdubiti sredinu. Veće komade iseckati i staviti na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.

  • U tiganj sa gotovim mlevenim mesom dodati sos od paradajza, kuvani pirinač, Aleva kurkumu, Aleva beli luk u granulama i svu iseckanu unutrašnjost paradajza.

  • Mešati da se sve lepo sjedini, sve dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 15 minuta. Dodati so i Aleva biber po ukusu.

  • Skloniti tiganj sa vatre i malo ohladiti fil. U svaki paradajz kašičicom staviti fil do vrha.

  • Servirati posuto seckanim kačkavaljem i Aleva vlašcem.


Foto/video galerija

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Sladoled torta

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Salata u tortilja korpici

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Imuno Boost Limunada

Do 30 minuta
recepti sa

 vašim potpisom

Marinade za piletinu i šampinjone

Više od 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Jogurt pogača

Do 60 min
recepti sa

 vašim potpisom

Posna proja sa lukom