Aleva recepti

Alfredo pasta

Alfredo pasta

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Alfredo pasta
  • Pripremite marinadu za piletinu. U veću posudu pomešajte Aleva slatku začinsku papriku, suvi seckani Aleva peršun, univerzalni dodatak jelu – Aleva Kulinat sa 3 kašike ulja. Zatim uvaljajte svaki komad pilećeg filea u napravljenu smešu začina i ostavite bar 30 minuta.

  • Skuvajte taljatele prema uputstvu.

  • Zagrejte tiganj i ispržite pileći file. Nasecite čeri paradajz na polovine i ispržite zajedno sa piletinom.

  • Dok se piletina prži, pripremite sos od začinskog bilja.

  • Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode i stavite da se kuva na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.

  • Kad sos krene da ključa, smanjite temperaturu i mešajte. Sos će krenuti da se zgušnjava i postaće sve kremastiji.

  • Ocedite taljatele i umešajte ih sa sosom. Odozgo poredjajte sočnu piletinu sa čerijem…Iii gotovo! Ono što je sada preostalo jeste da uživate u svom obroku i divnoj harmoniji ukusa!


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Više od 60 min

Aleva piletina sa povrćem na pirinču

Više od 60 min

Zapečeno sočivo

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Više od 60 min

Gulaš

Do 60 min

Kakao brauni