Aleva recepti
Sutlijaš
Aleva recepti
Sutlijaš
Sastojci
- 1 dl pirinča (koristimo kočanski)
- oko 500 ml mleka
- 1 kesica Aleva vanilin šećera
- 4 kašike smedjeg šećera
- 1 kašika Aleva kakaoa
- 1 kašika Aleva cimeta
- prstohvat soli
Do 30 min
lako
lako

- Prethodno isperite vodom 1dl pirinča, stavite ga u lonac i nalijte vodom, tek toliko da pirinač bude prekriven. Stavite da se kuva i dodajte prstohvat soli. Kad provri, smanjite temperaturu i dolivajte po malo oko 1 dl vode. Stalno mešajte varjačom, da se ne zalepi za dno lonca i ne zagori.
- Kad uvri sva voda, dodajte po malo, nikako odjednom, 500ml mleka i mešajte. Kako pirinač upija mleko i bubri, dolivajte. Jako je važno da se meša sve vreme kako bi sprečili da vam pirinač ne zagori. Sutlijaš će biti gotov za svega 15 minuta.
- Kad je pirinač skuvan, a mleko se zgusnulo, dodajte Aleva vanilin šećer, smeđi šećer i kašiku Aleva kakaoa i promešajte još 1-2 minuta na ringli. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se hladi.
- Nakon što se prohladilo pospite Aleva cimet preko.
Foto/video galerija
Označeno do 30 minuta