Aleva recepti

Sutlijaš

Sutlijaš

Sastojci

Do 30 min

lako

lako

Sutlijaš
  • Prethodno isperite vodom 1dl pirinča, stavite ga u lonac i nalijte vodom, tek toliko da pirinač bude prekriven. Stavite da se kuva i dodajte prstohvat soli. Kad provri, smanjite temperaturu i dolivajte po malo oko 1 dl vode. Stalno mešajte varjačom, da se ne zalepi za dno lonca i ne zagori.

  • Kad uvri sva voda, dodajte po malo, nikako odjednom, 500ml mleka i mešajte. Kako pirinač upija mleko i bubri, dolivajte. Jako je važno da se meša sve vreme kako bi sprečili da vam pirinač ne zagori. Sutlijaš će biti gotov za svega 15 minuta.

  • Kad je pirinač skuvan, a mleko se zgusnulo, dodajte Aleva vanilin šećer, smeđi šećer i kašiku Aleva kakaoa i promešajte još 1-2 minuta na ringli. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite da se hladi.

  • Nakon što se prohladilo pospite Aleva cimet preko.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Više od 60 min

Aleva piletina sa povrćem na pirinču

Više od 60 min

Zapečeno sočivo

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Više od 60 min

Gulaš

Do 60 min

Kakao brauni