Aleva recepti
Jelo s piletinom i njokama
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
1 kesica Aleva dodatka za Piletinu sa začinskim biljem
250ml pavlake za kuvanje
500gr pilećeg belog mesa
Kašičica Aleva slatke paprike
Kašičica Aleva origana
Biber i so po želji
3 kašike ulja
500gr njoka
komplikovanije
jednostavno
Jelo s piletinom i njokama
Iseckajte meso a zatim ga ubacite u posudu za mešanje. Dodajte slatku začinsku papriku, origano, so i biber po želji, ulje, i sve lepo umeštajte da se sjedini i ostavite da odstoji pola sata. Stavite meso u tiganj i pržite ga sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe i potpuno kuvano. Vreme prženja zavisi od debljine mesa, ali obično traje 4-6 minuta sa svake strane.
Dok se meso prži, možete skuvati njoke. Kada taj deo završite, na red dolazi priprema neodoljivog sosa.
Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode. Sipajte ga u šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje.
Oceđene njoke umešajte u spreman sos i poslužite ih zajedno sa spremnim mesom.
Foto/video galerija