Aleva recepti

Jelo s piletinom i njokama

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Jelo s piletinom i njokama

Sastojci

Do 60 min

teško

teško

Piletina sa njokama
  • Iseckajte meso a zatim ga ubacite u posudu za mešanje. Dodajte slatku začinsku papriku, origano, so i biber po želji, ulje, i sve lepo umeštajte da se sjedini i ostavite da odstoji pola sata. Stavite meso u tiganj i pržite ga sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe i potpuno kuvano. Vreme prženja zavisi od debljine mesa, ali obično traje 4-6 minuta sa svake strane.

  • Dok se meso prži, možete skuvati njoke. Kada taj deo završite, na red dolazi priprema neodoljivog sosa.

  • Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode. Sipajte ga u šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje.

  • Oceđene njoke umešajte u spreman sos i poslužite ih zajedno sa spremnim mesom.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol