Aleva recepti
Jelo s piletinom i njokama
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Jelo s piletinom i njokama
Sastojci
- 1 kesica Aleva dodatka za Piletinu sa začinskim biljem
- 250ml pavlake za kuvanje
- 500gr pilećeg belog mesa
- Kašičica Aleva slatke paprike
- Kašičica Aleva origana
- Biber i so po želji
- 3 kašike ulja
- 500gr njoka
Do 60 min
teško
teško

- Iseckajte meso a zatim ga ubacite u posudu za mešanje. Dodajte slatku začinsku papriku, origano, so i biber po želji, ulje, i sve lepo umeštajte da se sjedini i ostavite da odstoji pola sata. Stavite meso u tiganj i pržite ga sa svake strane dok ne postane zlatno smeđe i potpuno kuvano. Vreme prženja zavisi od debljine mesa, ali obično traje 4-6 minuta sa svake strane.
- Dok se meso prži, možete skuvati njoke. Kada taj deo završite, na red dolazi priprema neodoljivog sosa.
- Umutite sadržaj kesice Aleva Piletina sa začinskim biljem sa 250ml pavlake za kuvanje i 150ml vode. Sipajte ga u šerpu i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz stalno mešanje.
- Oceđene njoke umešajte u spreman sos i poslužite ih zajedno sa spremnim mesom.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta, jelo sa mesom