Aleva recepti
Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
Pire krompir
500gr krompira
malo mleka i soli po ukusu
prstohvat Aleva bibera
prstohvat Aleva belog luka u prahu
Ćufte
500gr mlevenog mesa
1 kesica Aleva dodatka za ćufte
dl mlake vode
Paradajz sos
1 kesica Aleva sosa od paradajza za špagete
0,3l mlake vode
komplikovanije
jednostavno
Ćufte u paradajz sosu, sa pire krompirom
Pire krompir
Očišćene i iseckane krompire na kockice stavite u hladnu posoljenu vodu kako bi se svi komadi skuvali u isto vreme. Pustite da se krompiri kuvaju dok ne počnu da se raspadaju. A za to vreme pripremajte ćufte i sos. Kada krompir bude gotov, ocedite ga i izgnječite. Dodajte malo mleka, prstohvat Aleva bibera i Aleva belog luka u prahu i dobro izmešajte.
Ćufte
Sadržaj kesice Aleva dodatka za ćufte prelijte sa 2dl mlake vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom dodajte 500gr mlevenog mesa i dobro izmešajte. Smešu oblikujte u loptice i pržite ih na zagrejanoj masnoći. Savet – stalno ih okrećite i smanjite vatru kako ne bi izgorele.
Paradajz sos
U posudu za kuvanje sipajte 0,3l mlake vode. Dodajte sadržaj kesice Aleva sosa od paradajza za špagete, dobro izmešajte i kuvajte do ključanja. Od momenta ključanja kuvajte uz stalno mešanje, da mirno vri 3-5 minuta.
Servirajte po želji – pire krompir sa ćuftama i sosom preko, ili ćufte pored krompira sa paradajz sosom. Izbor je vaš, uživanje zagarantovano!
Foto/video galerija