Aleva recepti

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Ćufte u paradajz sosu, sa pire krompirom

Sastojci

Pire krompir

Ćufte

Paradajz sos

Preko 60 min

teško

teško

Ćufte u paradajz sosu

Pire krompir

  • Očišćene i iseckane krompire na kockice stavite u hladnu posoljenu vodu kako bi se svi komadi skuvali u isto vreme. Pustite da se krompiri kuvaju dok ne počnu da se raspadaju. A za to vreme pripremajte ćufte i sos. Kada krompir bude gotov, ocedite ga i izgnječite. Dodajte malo mleka, prstohvat Aleva bibera i Aleva belog luka u prahu i dobro izmešajte.

Ćufte

  • Sadržaj kesice Aleva dodatka za ćufte prelijte sa 2dl mlake vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom dodajte 500gr mlevenog mesa i dobro izmešajte. Smešu oblikujte u loptice i pržite ih na zagrejanoj masnoći. Savet – stalno ih okrećite i smanjite vatru kako ne bi izgorele.

Paradajz sos

  • U posudu za kuvanje sipajte 0,3l mlake vode. Dodajte sadržaj kesice Aleva sosa od paradajza za špagete, dobro izmešajte i kuvajte do ključanja. Od momenta ključanja kuvajte uz stalno mešanje, da mirno vri 3-5 minuta.

Servirajte po želji – pire krompir sa ćuftama i sosom preko, ili ćufte pored krompira sa paradajz sosom. Izbor je vaš, uživanje zagarantovano!


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol