Aleva recepti
Čorba sa tikvicama
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
1-2 tikvice
1 šargarepa
1 crni luk
1 šolja mleka
2 šolje vode
1 kašika belog brašna
1 kašika Aleva Kulinata Classic
1 kašičica Aleva peršuna
1 kašičica Aleva mirođije
maslinovo ulje
*1 šolja = oko 2dcl
jednostavno
Čorba sa tikvicama
Crni luk, šargarepu i tikvicu sitno iseckati. Prodinstajte luk i šargarepu na maslinovom ulju. Kad povrće omekša dodaje i tikvicu. Dok se povrće kuva dodajte kašiku brašna i Aleva Kulinata Classic i promešajte i prelijte povrće mlekom i vodom.
Za neprevaziđeni ukus čorbe ubacite Aleva povrtnu kocku i dodajte kašičicu Aleva mirođije i Aleva bibera po ukusu.
Kada provri smanjiti vatru i ostaviti da se kuva još 5-10 minuta na tihoj vatri. Serviranoj čorbi možete dodati i malo Aleva peršuna.
Foto/video galerija