Aleva recepti
Gambori u paradajz sosu
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
300gr očišćenih gambora
pola glavice crnog luka, sitno iseckanog
200gr testenine
1 kesica Aleva sos od paradajza
za špagete
1 kašičica Aleva bosiljka
so i Aleva biber po želji
jednostavno
Gambori u paradajz sosu
Prvo stavite vodu da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte je dok ne bude al dente.
Dok se testenina kuva, pripremite gambore. Najpre ih temeljno očistite. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk i propržite ga dok ne postane zlatast. Potom dodajte gambore i kuvajte ih oko 5 minuta, jer im nije potrebno mnogo vremena da budu gotovi.
Napravite Aleva paradajz sos tako što ćete sadržaj kesice pomešati sa 0,3 l mlake vode. Pripremljeni sos dodajte u prethodno propržene gambore i kuvajte na tihoj vatri još 10ak minuta. Po ukusu dodajte so i biber.
Na kraju, sjedinite kuvanu i oceđenu testeninu sa gamborima u paradajz sosu.
Dodajte jednu kašičicu Aleva bosiljka za bolji ukus.
Foto/video galerija