Aleva recepti

Gambori u paradajz sosu

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Gambori u paradajz sosu

Sastojci

Do 60 min

srednje

srednje

Gambori u paradajz sosu
  • Prvo stavite vodu da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte je dok ne bude al dente.

  • Dok se testenina kuva, pripremite gambore. Najpre ih temeljno očistite. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk i propržite ga dok ne postane zlatast. Potom dodajte gambore i kuvajte ih oko 5 minuta, jer im nije potrebno mnogo vremena da budu gotovi.

  • Napravite Aleva paradajz sos tako što ćete sadržaj kesice pomešati sa 0,3 l mlake vode. Pripremljeni sos dodajte u prethodno propržene gambore i kuvajte na tihoj vatri još 10ak minuta. Po ukusu dodajte so i biber.

  • Na kraju, sjedinite kuvanu i oceđenu testeninu sa gamborima u paradajz sosu. Dodajte jednu kašičicu Aleva bosiljka za bolji ukus.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol