Aleva recepti
Gambori u paradajz sosu
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Gambori u paradajz sosu
Sastojci
- 300gr očišćenih gambora
- pola glavice crnog luka, sitno iseckanog
- 200gr testenine
- 1 kesica Aleva sos od paradajza
za špagete - 1 kašičica Aleva bosiljka
- so i Aleva biber po želji
Do 60 min
srednje
srednje

- Prvo stavite vodu da proključa, a zatim dodajte testeninu i kuvajte je dok ne bude al dente.
- Dok se testenina kuva, pripremite gambore. Najpre ih temeljno očistite. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte sitno iseckan crni luk i propržite ga dok ne postane zlatast. Potom dodajte gambore i kuvajte ih oko 5 minuta, jer im nije potrebno mnogo vremena da budu gotovi.
- Napravite Aleva paradajz sos tako što ćete sadržaj kesice pomešati sa 0,3 l mlake vode. Pripremljeni sos dodajte u prethodno propržene gambore i kuvajte na tihoj vatri još 10ak minuta. Po ukusu dodajte so i biber.
- Na kraju, sjedinite kuvanu i oceđenu testeninu sa gamborima u paradajz sosu. Dodajte jednu kašičicu Aleva bosiljka za bolji ukus.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta