Aleva recepti
Ratatuj
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Sastojci
2 patlidžana
6 komada paradajza
2 zelene tikvice
2 kašike maslinovog ulja
1 luk, isečen na kockice
2 kašičice Aleva belog luka u granulama
1 crvena paprika, sečena na kockice
1 žuta paprika, na kockice
kesica Aleva Sosa od paradajza za špagete
5-6 listova svežeg bosiljka
so i Aleva biber po ukusu
jednostavno
Ratatuj
Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane.
Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju.
U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice ( u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte )
Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu.
Mešati na laganoj vatri dok se u potpunosti ne sjedini.
Dodati bosiljak, još malo promešati i sipati u vatrostalnu posudu prečnika 30 cm.
Isekcano povrće ređati, preko sosa, naizmenično ( na primer, patlidžan, paradajz, tikvica ) od spoljne ivice do sredine.
Pokriti posudu folijom i peći 40 minuta. Otkriti posle 25 minuta, pa peći još 15 minuta.
Ukoliko želite možete posuti rendanim sirom.
Foto/video galerija