Aleva recepti

Ratatuj

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Ratatuj

Sastojci

Preko 60 min

teško

teško

Ratatuj
  • Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane.

  • Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju.

  • U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice ( u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte).

  • Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu.

  • Mešati na laganoj vatri dok se u potpunosti ne sjedini.

  • Dodati bosiljak, još malo promešati i sipati u vatrostalnu posudu prečnika 30 cm.

  • Isekcano povrće ređati, preko sosa, naizmenično ( na primer, patlidžan, paradajz, tikvica ) od spoljne ivice do sredine.

  • Pokriti posudu folijom i peći 40 minuta. Otkriti posle 25 minuta, pa peći još 15 minuta.

  • Ukoliko želite možete posuti rendanim sirom.


Foto/video galerija

Do 60 min

Marinirani filet lososa

Do 30 min

Proja sa sirom i Aleva paprikom

Do 60 min

Kakao brauni

Do 30 min

Salata sa jagodama i kozjim sirom

Do 60 min

Potaž od bundeve

Do 60 min

Zapečeni karfiol