...

Aleva recepti

Ratatuj

Aleva recepti

Sortirajte recepte

Sastojci

2 patlidžana

6 komada paradajza

2 zelene tikvice

2 kašike maslinovog ulja

1 luk, isečen na kockice

2 kašičice Aleva belog luka u granulama

1 crvena paprika, sečena na kockice

1 žuta paprika, na kockice

kesica Aleva Sosa od paradajza za špagete

5-6 listova svežeg bosiljka

so i Aleva biber po ukusu

1.15 h
komplikovano

jednostavno

Ratatuj

Ratatuj

Iseći patlidžan, paradajz i tikvice na krugove prečnika 1mm i staviti sa strane.

Izdinstati luk i paprike, isečene na kockice, dok ne omekšaju.

U međuvremenu pripremiti Aleva Sos od paradajza prema uputstvu iz kesice ( u posudu ulijte 0,4 l mlake vode, dodajte sadržaj iz kesice i dobro promešajte )

Izmešati sos sa dinstanim lukom i paprikom i dodati Aleva beli luk u granulama, Aleva biber i so po ukusu.

Mešati na laganoj vatri dok se u potpunosti ne sjedini.

Dodati bosiljak, još malo promešati i sipati u vatrostalnu posudu prečnika 30 cm.

Isekcano povrće ređati, preko sosa, naizmenično ( na primer, patlidžan, paradajz, tikvica ) od spoljne ivice do sredine.

Pokriti posudu folijom i peći 40 minuta. Otkriti posle 25 minuta, pa peći još 15 minuta.

Ukoliko želite možete posuti rendanim sirom.

 

Foto/video galerija

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.