Aleva recepti
Čorba sa tikvicama
Aleva recepti
Sortirajte recepte
Čorba sa tikvicama
Sastojci
- 1-2 tikvice
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 šolja mleka
- 2 šolje vode
- 1 kašika belog brašna
- 1 kašika Aleva Kulinata Classic
- 1 kašičica Aleva peršuna
- 1 kašičica Aleva mirođije
- 1 Aleva povrtna kocka
- maslinovo ulje
- Aleva biber po ukusu
- *1 šolja = oko 2dcl
Do 60 min
srednje
srednje

- Crni luk, šargarepu i tikvicu sitno iseckati. Prodinstajte luk i šargarepu na maslinovom ulju. Kad povrće omekša dodaje i tikvicu. Dok se povrće kuva dodajte kašiku brašna i Aleva Kulinata Classic i promešajte i prelijte povrće mlekom i vodom.
- Za neprevaziđeni ukus čorbe ubacite Aleva povrtnu kocku i dodajte kašičicu Aleva mirođije i Aleva bibera po ukusu.
- Kada provri smanjiti vatru i ostaviti da se kuva još 5-10 minuta na tihoj vatri. Serviranoj čorbi možete dodati i malo Aleva peršuna.
Foto/video galerija
Označeno Do 45 minuta