Aleva recepti

Aleva tradicionalni gulaš

Sastojci

– 1 kg junećeg mesa
– 600 g crnog luka
– 100 ml ulja
– 10 g soli
– 10 g  Aleva Kulinata
Aleva biber u zrnu
– Aleva mleveni biber
– 25 g Aleva mlevene paprike
– 1–2 Aleva lovorova lista
– 2 dl paradajz soka
– 2 čena belog luka
– 1 babura paprika

Aleva tradicionalni gulaš

Recept pripremila: Krstić Valerija

Više od 60 minuta

Teško

teško

Aleva tradicionalni gulaš

recepti sa vašim potpisom

 

Priprema:

  • Crni luk iseckajte na kockice.
  • Na zagrejanom ulju propržite luk uz dodatak malo soli, dok ne postane staklast.
  • Dodajte na kockice isečeno juneće meso i malo vode,
  • Zatim dodajte začine: kulinat, biber u zrnu i mleveni biber, Aleva mlevenu papriku, lovorov list.
  • Dodati paradajz sok, beli luk i iseckanu baburu papriku.
  • Kuvajte 2–3 sata, na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.

Posluživanje:

Gulaš se može servirati sa makaronama, rezancima sa sirom, ili pire krompirom.

Foto/video galerija

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Bundeva sos sa bukovačama

Do 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Projice sa feta sirom i mocarelom

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Slavski kolač

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Medena svinjska rebra

Više od 60 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Pečurkice kolačići

Do 30 minuta

recepti sa

vašim potpisom

Rezanci sa sirom i slaninom