Aleva recepti
Aleva tradicionalni gulaš
Sastojci
– 1 kg junećeg mesa
– 600 g crnog luka
– 100 ml ulja
– 10 g soli
– 10 g Aleva Kulinata
– Aleva biber u zrnu
– Aleva mleveni biber
– 25 g Aleva mlevene paprike
– 1–2 Aleva lovorova lista
– 2 dl paradajz soka
– 2 čena belog luka
– 1 babura paprika
Aleva tradicionalni gulaš
Recept pripremila: Krstić Valerija
Više od 60 minuta
Teško
teško
recepti sa vašim potpisom
Priprema:
- Crni luk iseckajte na kockice.
- Na zagrejanom ulju propržite luk uz dodatak malo soli, dok ne postane staklast.
- Dodajte na kockice isečeno juneće meso i malo vode,
- Zatim dodajte začine: kulinat, biber u zrnu i mleveni biber, Aleva mlevenu papriku, lovorov list.
- Dodati paradajz sok, beli luk i iseckanu baburu papriku.
- Kuvajte 2–3 sata, na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
Posluživanje:
Gulaš se može servirati sa makaronama, rezancima sa sirom, ili pire krompirom.
Foto/video galerija
Označeno Recepti sa potpisom, Lako, Više od 60 minuta