Novosti

Taste Awards by Metro u poseti Alevi

Taste Awards by Metro u poseti Alevi

Aleva – dobitnik nagrade za „Najbolji začin“ u Srbiji

U jeku sezone prerade paprike, 30. septembra, Aleva je imala čast da ugosti žiri prestižnog takmičenja Taste Awards by Metro Srbija u fabrici u Novom Kneževcu.

Tokom obilaska, članovi žirija upoznali su se sa procesom proizvodnje – od prijema sveže paprike, preko sušenja i mlevenja, do pakovanja gotovih proizvoda. Poseta je završena degustacijom domaćeg gulaša pripremljenog sa tek pristiglom Alevom paprikom, čime je simbolično zaokružen put „od polja do trpeze“.

Nagrada za najbolji začin u Srbiji za 2024. godinu za nas ima posebno značenje – ona je potvrda da se trud, tradicija i ljubav prema poslu prepoznaju, kako među potrošačima, tako i među profesionalcima iz sveta gastronomije.


Tradicija i kvalitet koji povezuju generacije

Kao brend koji više od sedam decenija čuva duh domaće kuhinje, Aleva pokazuje da se pravi kvalitet gradi strpljivo i da traje. Naši proizvodi nastaju kao spoj iskustva i savremenih trendova, a svaki Aleva začin nosi priču o ljubavi prema hrani i vrednostima koje ne blede.

Taste Awards priznanje podseća nas da vernost tradiciji i neprestano ulaganje u kvalitet uvek daju rezultat – jer kada se nešto stvara s ljubavlju, ukus to potvrdi.


Srce Aleve – polja i mlinovi koji traju

Članovi žirija obišli su i ono što nazivamo srcem naše kompanije – polja paprike koja svake jeseni ožive u nijansama jarko crvene boje, kao i deo fabrike u kojem i danas rade mlinovi iz prve generacije proizvodnje.

Iako stari više od sedam decenija, ovi mlinovi i dalje besprekorno rade, svedočeći o postojanosti i tradiciji koja nas definiše. Svaka paprika koja prođe kroz naše pogone nosi priču o znanju i posvećenosti generacija koje su stvorile brend Aleva – simbol autentičnog domaćeg ukusa.

Više o poseti žirija možete pročitati i na portalu https://communications.rs/taste-awards-by-metro-poseta-crvenim-poljima-u-kompaniji-aleva/


Gulaš boje Aleve – simbol ukusa koji traje

Poseta je završena u našem fabričkom restoranu uz gulaš boje Aleve paprike – jelo koje savršeno oslikava ono što predstavljamo: spoj tradicije, strasti i domaće topline.

Za nas je ovo priznanje potvrda da začini nisu samo dodatak jelu, već srce svakog ukusa – i inspiracija da nastavimo da negujemo ono najbolje iz domaće kuhinje.


Hristivoje Milošević – čovek koji je stvorio tradiciju

Poseban deo priče o Alevi zauzima njen osnivač, Hristivoje Milošević, koji i u svojoj 93. godini aktivno učestvuje u radu kompanije.

Dobitnik je i priznanja Diplomacy & Commerce Award za životno delo, kao dokaz izuzetnog doprinosa razvoju srpske privrede i prehrambene industrije. Njegova vizija, energija i posvećenost i danas inspirišu sve zaposlene da nastave putem tradicije, kvaliteta i ljubavi prema ukusu domaće hrane.

Galerija